Sint Anthonis

Sint Anthonis is een actief dorp. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten varieren van Kunst, Sint Anthonis Kunstdorp, tot de jaarlijkse halve marathon in het voorjaar. In het verleden was Sint Anthonis landelijk bekend door het jaarlijkse Motorcross der Azen.
Tegenwoordig is Sint Anthonis het startpunt voor een mooie boswandeling of een prachtige fietstocht. In de Staatsbossen zijn diverse routes uitgezet.
Fietsen, wandelen, mountainbike, te paard of te voet. Op vele manieren is het hier heerlijk recreeren.
www.natuurpoorten.nl
www.heerlijkeontmoetingen.nl

Boxmeer

Het dorp Boxmeer is gelegen aan de Maas en ligt in een prachtig en historisch Maasheggenlandschap.
Een eeuwenoud landschap welke uniek is in West-Europa. Prachtig om te fietsen en te wandelen.
Boxmeer heeft een leuk en gezellig winkelcentrum, het Kasteel van de Heren van Boc en het Carmelietenklooster. Kom en ontdek.
Ook staat Boxmeer bekend om haar traditionele jaarlijkse Profwielerronde "Daags na de Tour" waar de vedetten van de Tour bij aanwezig zijn.
Vanuit het Cultureel Centrum De Weijer, gelegen aan de Raetsingel kunt u met plaatselijke bekende Gidsgroeters een unieke wandeling maken door Boxmeer.

Ledeacker

Ledeacker is een kerkdorp dat tegen Sint Anthonis aan ligt. In Ledeacker vinden er diverse lokale activiteiten plaats. Een bezoekje aan het jaarlijkse optreden van de plaatselijke toneelvereniging is de moeite waard.
www.ledeacker.nl

Mill

Mill is een dorp gelegen tussen bossen en heide. Wandelen kunt u er op de Molenheide of nabij de waterplas 'de Kuulen' van Langenboom.
Mill staat ook bekend vanwege haar unieke Wellnessboot. Een saunaboot gelegen bij Fitland Mill.
Heerlijk relaxen in een van de vele verschillende sauna's is zeker de moeite waard.
Bij het naast gelegen Fletcher hotel: Wellnesshotelbranbant, kunt u ook terecht voor restaurant 'London Street'. In dit restaurant kunt u heerlijk dineren.

Door Mill loopt het Duits lijntje. Een spoorlijn die vroeger liep vanuit Duitsland, (Weeze) naar Boxtel liep. Tegenwoordig kunt u naast dit oude Duitse lijntje wandelen en fietsen.
www.wellnessboot.nl
www.londonstreet.nl
www.duitslijntje.eu

Oploo

Oploo is uniek door de wind- en watermolen die in het hart van het dorp 100 meter uit elkaar staan.
De windmolen draait nog elke zaterdag. Een bezoek aan het Avonturenpark, gerealiseerd door de vrijwilligers van Graancirkel, is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.
Oploo is een muzikaal dorp, regelmatig vindt er een concert plaats door de plaatselijke Muziekvereniging of een van de andere muziekbands.
www.graancirkeloploo.nl

Overloon

Overloon heeft het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Op een interessante en aangrijpende wijze wordt het Nederlandse Oorlogsverleden verteld en uitgebeeld. Zeker de moeite waard om op een regenachtige dag hier een bezoek aan te brengen. Het Oorlogsmuseum ligt aan de rand van een fraai bosgebied. Ook bij mooi weer is Overloon zeker een bezoek waard. Aan de rand van het dorp vindt u de Botanisch tuin/ Zoopark; een dierentuin voor jong en oud waarna je in het centrum van Overloon nog kunt nagenieten met een heerlijke ijscoupe. Clevers ijssalon, van april tot oktober, druk bezocht.
www.gastvrijoverloon.nl
www.ijssalon.nl
www.overloonzoo.nl

Stevensbeek

Stevensbeek is samen met Ledeacker een van de kleinste kernen van de gemeente Sint Anthonis.
Aan de rand van het dorp Stevensbeek liggen de Radioplassen. Vroeger stonden hier de eerste radiotorens van Nederland. Er broeden vele vogels om de plas. Vooral in voor- en naseizoen is het heerlijk om even om de plassen heen te lopen.
De Radioplas is een natuurlijke waterplas waar je heerlijk kunt zwemmen. Relaxen op het zandstrand.
De grote naastgelegen visvijver wordt door vele vissers bezocht.
Stevensbeek is landelijk bekend door de grote skeelerbaan en met een beetje geluk kunt u hier in de winter ook schaatsen.
www.stevensbeek.nl

Westerbeek

Of ook wel d´n Twist genoemd. Een dorp ontstaan door de ontginning van de Peel.
Achter de naam de´n Twist zit een rijke Peelhistorie. Ontdek deze zelf met behulp van de prachtige fietsroutes in deze omgeving. Dit mooie kleine kerkdorpje heeft op de Carnavalszondag een van de langste Carnavalsoptochten in de omgeving!! Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn.
www.carnavalsvereniging.nl
www.depeelhistorie.nl

Wanroij

Wanroij is bekend van het recreatiepark 'de Bergen´. Een recreatiepark met een binnen- en buitenspeeltuin. De buitenspeeltuin beschikt over meer dan vijftig speeltoestellen, van klimtoestel tot snelle mini-cars. De 2.200 m² grote binnenspeeltuin van de Bergen ademt de nostalgische sfeer van 'Reis om de Wereld in 80 dagen'. In zowel binnen- als buitenspeeltuin beleven kinderen van 2 t/m 12 jaar en hun ouders een fantastische dag. In Wanroij bevindt zich ook het 'Hippisch Centrum Wanroij'. Vele diverse activiteiten met betrekking tot de paardensport vinden hier plaats.
www.Wanroijsebergen.nl
www.bezoekwanroij.nl

En wat verder weg.....

Ook belangstelling wat de omgeving nog meer voor moois te bieden heeft.
Volg dan onderstaande link.

Agenda land van Cuijk

Uit in Brabant  • Den Hoek 12
  • |
  • 5845 EL
  • |
  • Sint Anthonis
  • |
  • tel:06-30158298
  • |
  • info@desambeekschehoek.nl